Kuruc pecsenye hozzávalók:

60 dkg sertéstarja

1 evőkanál mustár

12 dkg gépsonka

3 evőkanál liszt

3 evőkanál olaj

1 kávéskanál fűszerpaprika

késhegynyi őröltbors, só

Kuruc pecsenye elkészítése:

A kuruc pecsenyéhez tarját kicsontozzuk és 4 nagy szeletre vágjuk. A hússzeleteket egy kissé kiklopfoljuk és megsózzuk. Ezután megkenjük mustárral és megborsozzuk.

A sonkából 4 egyforma szeletet vágunk – akkorákat, mint a tarjaszeletek fele. A sonkaszeleteket rátesszük a hús egyik felére, ráhajtjuk a tarjaszeletek másik felét, és hústűvel vagy fogvájóval összetűzzük.

Az összetűzött húst paprikás lisztbe forgatjuk és olajjal kikent tepsibe rakjuk, majd pedig forró sütőben pirosra sütjük.

Köretként sült burgonyát tálalhatunk hozzá.

Kuruc pecsenye egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 50 perc