Laboda csorba hozzávalók:

10-12 csokor laboda

2 fej hagyma

2 sárgarépa

2 kanál rizs

1 liter korpacibere

2 tojás

1 kanál sűrített paradicsom vagy paradicsomlé (250ml)

egy kevés olaj

egy csokor petrezselyem vagy leostyán

Laboda csorba elkészítése:

Egy vízzel teli (6l) fazékba tedd bele a felaprított hagymát, a nagylyukú reszelőn lereszelt répát és a két kanál (megmosott) rizst. Amikor a zöldségek megfőttek, tedd bele a sűrített paradicsomot vagy paradicsomlevet, majd takarítsd meg a labodát, mosd meg, aprítsd fel, és tedd azt is a fazékba.

Amikor a zöldségek teljesen megfőttek, keverd belel a korpaciberét és egy kevés olajat. Külön készíts omlettet, szeleteld fel csíkokra és tedd a csorbába. Hagyd 2-3 percet főni, majd szórd meg aprított leostyánnal.

Laboda csorba egyéb:

Melegen, tejföllel és csípős paprikával fogyasztható.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc