Laboda csorba hozzávalók:
10-12 csokor laboda
2 fej hagyma
2 sárgarépa
2 kanál rizs
1 liter korpacibere
2 tojás
1 kanál sűrített paradicsom vagy paradicsomlé (250ml)
só
egy kevés olaj
egy csokor petrezselyem vagy leostyán
Laboda csorba elkészítése:
Egy vízzel teli (6l) fazékba tedd bele a felaprított hagymát, a nagylyukú reszelőn lereszelt répát és a két kanál (megmosott) rizst. Amikor a zöldségek megfőttek, tedd bele a sűrített paradicsomot vagy paradicsomlevet, majd takarítsd meg a labodát, mosd meg, aprítsd fel, és tedd azt is a fazékba.
Amikor a zöldségek teljesen megfőttek, keverd belel a korpaciberét és egy kevés olajat. Külön készíts omlettet, szeleteld fel csíkokra és tedd a csorbába. Hagyd 2-3 percet főni, majd szórd meg aprított leostyánnal.
Laboda csorba egyéb:
Melegen, tejföllel és csípős paprikával fogyasztható.
0 hozzászólás