Labodaleves zöldhagymával és rizzsel hozzávalók:

3-4 köteg labodalevél

2-3 köteg zöldhagyma

fél liter korpacibere

petrezselyem- és leostyánlevél

egy kis csésze rizs

Labodaleves zöldhagymával és rizzsel elkészítése:

A labodaleveleket és a hagymát megmossuk, megtisztítjuk. A hagymát apróra vágjuk, a labodaleveleket egyben hagyjuk. Főni tesszük őket egy liter sós vízben, hozzáadjuk a rizst, és tovább főzzük. Aztán hozzáöntjük a külön felfőzött korpaciberét, és főni hagyjuk. Utoljára az apróra vágott petrezselyem- és leostyánlevelet adjuk hozzá, lefedjük az edényt, majd levesszük a tűzről.

A levesestálba tejföllel elkevert tojássárgát teszünk, arra öntjük rá a levest, vagy ízlés szerint a fővő levesbe tehetünk 1-2 evőkanál olajat is.

Ugyanilyen módon készíthetünk korpaciberés sóska-, spenót-, vagy csalánlevest.

Labodaleves zöldhagymával és rizzsel egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc