Lábtörlő hozzávalók:
Tészta
60 dkg liszt
2,5 dl tej
1/2 kocka friss élesztő
1 kávéskanál só
1 kávéskanál cukor
2 kávéskanál olaj
Töltelék
16 db virsli
16 szelet bacon szalonna
16 vékony szelet sajt
Kenéshez
1 tojás
Tetejére
reszelt sajt
Lábtörlő elkészítése:
A tészta hozzávalóiból könnyű tésztát dagasztunk, letakarva, melegen duplájára kelesztjük.
Majd kinyújtjuk kb. 25×35 cm-es lappá és átemeljük a sütőpapírral bélelt tepsire.
Késsel, hosszanti irányban végig vágjuk a tésztát, de végeinél kb. 2 cm-re meghagyjuk a széleket.
Ezután a virsliket betekerjük a sajttal és a bacon szalonnával, beszövögetjük a tészta csíkok közé.
Felvert tojással lekenjük, reszelt sajttal megszórjuk, majd előmelegített sütőben, 180 C-on pirosra sütjük a lábtörlőnket.
Lábtörlő egyéb:
Sülés után kicsit kihűtjük és virslis egytálételünket friss zöldségekkel, ketchuppal, mustárral, majonézzel tálaljuk.
0 hozzászólás