Lángos hozzávalók:

1 kg liszt

2 dl tejföl

0,5 l tej

3/4 élesztő

3 tojás

1 csapott evőkanál só

3 evőkanál olaj

pici cukor

Lángos elkészítése:

A lángoshoz az élesztőt 1 dl langyos tejben egy kevés cukorral megfuttatjuk.

A liszthez hozzáadjuk a tojást, a tejfölt, a sót, az olajat, a felfuttatott élesztőt és fokozatosan a maradék tejet is. Jól kidolgozzuk és egy nem túl lágy tésztát gyúrunk belőle.

Kiolajozott zacskóban éjszakára betesszük a hűtőbe. Érdemes beletenni egy edénybe is, mert annyira megkel, hogy véletlenül is kifordulhat a zacskóból.

Másnap a tésztát kb. fél cm vastagságúra kinyújtjuk, és tetszés szerinti nagyságú formákra szaggatjuk.

Forró olajban frissen annyit sütünk ki belőle, amennyi éppen elfogy.

A maradékot visszatesszük a hűtőbe és 1 héten keresztül bármikor süthetünk belőle. A fagyasztóba is eltehető!

Én a lángost kenyérsütő géppel kevertem össze. Először beletettem a tartályba a tejet, az olajat, a tojást, a tejfölt, a cukrot, a sót. Majd ráöntöttem a lisztet és a tetejére morzsoltam az élesztőt. A dagasztó programmal alaposan összekevertem. Ha túl lágynak, ragacsosnak tűnik, szórhatunk még rá egy kevés lisztet. A program hossza géptől függ, de épp csak addig kell használni, amíg alaposan össze nem keveri a tésztát. Ezután olajos kézzel szedtem ki egy olajozott zacskóba. Ajánlott 2 adagban kikeverni, mert túl nehéz lehet a gépnek, hiszen kb 1,5 kg-nyi alapanyagot kellene összekevernie.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc