Laskagomba száraztésztával hozzávalók:
körülbelül fél kiló gomba
1 hagyma
20 dkg tejföl
1 kanál vaj
3-4 kanál tej
1 kanál liszt
reszelt mozzarela
4-5 apróra vágott fokhagyma cikk
só, bors
minél több petrezselyemzöld
Laskagomba száraztésztával elkészítése:
A hagymát megpirítjuk, majd beletesszük a gombákat. Hozzáadjuk a lisztet és együtt pirítjuk egy kis ideig. Hozzáadjuk a tejfölt és a tejet és folyamatosan kavarjuk, míg szósz lesz belőle.
Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a fokhagymát és a petrezselyemzöldet. A száraztésztát megfőzzük, leszűrjük, és kis vajat teszünk hozzá. Együtt tálaljuk. Nagyon finom vegetáriánus egytálétel.
A laskagomba másnéven: pleurotus gomba.
0 hozzászólás