Latte Macchiato torta hozzávalók:
10 dkg babapiskóta
7,5 dkg amarettini (mandulás keksz)
10 dkg tejcsokoládé
12,5 dkg vaj
3 doboz Philadelphia sajtos szendvicskrém (175 g-os)
3 dl joghurt
6 db zselatinlap
7,5 dkg cukor
2 csészére való instant cappuccino-por
A díszítéshez: praliné
Latte Macchiato torta elkészítése:
Tegyük a babapiskótát és az amarettini kekszeket egy műanyag tasakba, zárjuk le, és nyújtófával vagy kézzel morzsoljuk össze teljesen a tasak tartalmát. Reszeljük le a tejcsokoládét.
Olvasszuk fel a vajat, keverjük össze a morzsalékkal és a csokoládé reszelék felével, és nyomkodjuk bele egy sütőpapírral kibélelt tortaformába.
Keverjük össze a Philadelphia krémet és a joghurtot botmixerrel.
Áztassuk be rövid ideig a zselatint hideg vízbe, majd nyomkodjuk ki. Adjunk hozzá 1,5 dl vizet, és melegítsük addig, amíg a zselatin feloldódik. Keverjük össze gyorsan a túrókrémmel.
Keverjünk a krém feléhez a kávéport, öntsük a krémet a tortaforma aljára. Egyenletesen osszuk el a tetején a fehér krémet, legalább 3 órán át hűtsük a tortát.
A latte macchiato tortát díszítsük a maradék csokireszelékkel és a pralinéval.
Ebből az adagból 16 szelet jön ki.
Tortaszeletenként: kb. 1378 kJ / 329 kcal, fehérje 5 g, zsír 22 g, szénhidrát 23 g