Latte Macchiato torta hozzávalók:

10 dkg babapiskóta

7,5 dkg amarettini (mandulás keksz)

10 dkg tejcsokoládé

12,5 dkg vaj

3 doboz Philadelphia sajtos szendvicskrém (175 g-os)

3 dl joghurt

6 db zselatinlap

7,5 dkg cukor

2 csészére való instant cappuccino-por

A díszítéshez: praliné

Latte Macchiato torta elkészítése:

Tegyük a babapiskótát és az amarettini kekszeket egy műanyag tasakba, zárjuk le, és nyújtófával vagy kézzel morzsoljuk össze teljesen a tasak tartalmát. Reszeljük le a tejcsokoládét.

Olvasszuk fel a vajat, keverjük össze a morzsalékkal és a csokoládé reszelék felével, és nyomkodjuk bele egy sütőpapírral kibélelt tortaformába.

Keverjük össze a Philadelphia krémet és a joghurtot botmixerrel.

Áztassuk be rövid ideig a zselatint hideg vízbe, majd nyomkodjuk ki. Adjunk hozzá 1,5 dl vizet, és melegítsük addig, amíg a zselatin feloldódik. Keverjük össze gyorsan a túrókrémmel.

Keverjünk a krém feléhez a kávéport, öntsük a krémet a tortaforma aljára. Egyenletesen osszuk el a tetején a fehér krémet, legalább 3 órán át hűtsük a tortát.

A latte macchiato tortát díszítsük a maradék csokireszelékkel és a pralinéval.

Ebből az adagból 16 szelet jön ki.

Tortaszeletenként: kb. 1378 kJ / 329 kcal, fehérje 5 g, zsír 22 g, szénhidrát 23 g

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc