Lazac somen tésztával hozzávalók:

friss lazacfilé
uborka
zöldhagyma
zöld koriander
szójaszósz
szezámolaj
olaj
Japán hozzávalók
somen tészta (vékony száraztészta)
wasabi por vagy paszta (japán tormából készül)
mirin (rizs bor teriyaki szósszal, helyettesíthető sake-val és cukorral)
sansho (egy fűszer melyet Sechuan-i borssal helyettesíthetünk)
furikake (egy keverék pörkölt szezámmagból, algából és szardíniából)
őrölt fekete bors

Lazac somen tésztával elkészítése:

A halételhez egy serpenyőbe olajat teszünk és megsütjük a lazac mindkét oldalát. Levesszük a bőrét és megszórjuk őrölt borssal. A szója szósszal elkavarjuk a wasabi port vagy pasztát. Ehhez addunk két evőkanál mirint, ha nincs akkor egy kiskanál nori-t és adunk hozzá egy kis szezámolajat és szóját. Megpucoljuk az uborkát, felszeleteljük, majd apróra vágjuk a zöldhagymát és a koriandert. Mikor minden kész, sós vízben megfőzzük a somen tésztát. 2-3 percnél tovább ne hagyjuk főni, mert szétfő. Mikor kész, leszűrjük és tányérokba tesszük, adunk hozzá uborkát, felaprózott lazacot és hagymát. Ráöntjük a szószt és korinder levéllel díszitjük.

A lazac somen tésztával receptet Peruzele ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc