Lecsós pulykamell hozzávalók:
0,5 kg pulykamell
2 fej vöröshagyma
4 paradicsom
4 paprika
olivaolaj
fokhagyma
só, bors, oregánó, csípőspaprika
Lecsós pulykamell elkészítése:
A lecsós pulykamell egy igazán egyszerű étel, főleg, ha tettünk el télire lecsót. Még aránylag megfelelő áron lehet kapni novemberben paprikát és paradicsomot, így nyugodtan készíthetünk lecsós pulykamellet rizzsel.
A lecsót, ha nincs eltéve, akkor a szokott módon elkészítjük. A hagymát felvágjuk félkarikára, megfonnyasztjuk az olajon, a paprikát karikára vágjuk, rádobjuk, sózzuk, borsozzuk, rátesszük az apróra vágott paradicsomot, és összefőzzük.
(Ha szeretnénk, gazdagíthatjuk cukkinivel is.)
Közben apróra kockázzuk a pulykamellet, fehéredésig sütjük az olajon. Sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá oregánót és egy kiskanál erőspistát (nem kötelező)
Öntünk hozzá egy pohár vizet, majd hozzátesszük a lecsót. Közepes hőmérsékleten főzzük, amíg elpárolog a víz. Rizzsel tálaljuk. Jó étvágyat!
0 hozzászólás