Levendulás fagylalt hozzávalók:
2 tojássárgája
2 dl tej
4 dl tejszín
10-12 dkg cukor
2 vaníliás cukor vagy 1 vaníliarúd
10 dkg mascarpone sajt
4-5 ág levendula, vagy ha szárított, akkor 2 kanál
Levendulás fagylalt elkészítése:
A tejet és a tejszínt kezdjük el melegíteni együtt a levendulával, a vaníliacukorral. Maximum egy percig forraljuk az egészet. Szűrjük le, és várjuk meg, míg kihűl.
Verjük fel a tojások sárgáját, krémesítsük a cukorral, és ezzel, majd később a mascarpone sajtot is hozzátéve jó alaposan keverjük ki simára- ehhez robotgépet is használhatunk.
Ha ezzel készíen vagyunk, a vaníliás-levendulás tejhez keverjük hozzá óvatosan a tojásos „masszát”, és lassú tűz fölött, folyamatos keverés közben várjuk, míg besűrűsödik.
Amikor már híg puding szerű az állaga, vegyük le a tűzről, várjuk meg, míg kihűl, és tegyük fagylaltgépbe.
Ha ez nincs, akkor tegyük a fagyasztóba, és fél óránként keverjük át 4-5 alkalommal.
Levendulás fagylalt egyéb:
Levendulaszárral a tetején fagylaltos tálkában szervírozzuk.
0 hozzászólás