Levkáros-diós kosárkák hozzávalók:
Tészta
4 tojássárga
4 evőkanál tej
200 g vaj
75 g porcukor
2 evőkanál olaj
1 evőkanál szalakáli
2 evőkanál citromlé
kb. 400 g liszt
Töltelék
4 tojásfehérje
3 evőkanál kakaó
1 csésze darált dió
vanília aroma
narancs reszelt héja
lekvár
Levkáros-diós kosárkák elkészítése:
A tojássárgákat felverjük cukorral amíg egy krémet kapunk. Hozzáadjuk a vajat, az olajat, a narancshéjat, az aromát és a citromlében feloldott szalakálit. Jól összegyúrjuk. Kicsi kerek formákat vágunk a tészából és kibéleljük a kosárformákat.
Töltelék
A tojásfehérjéket felverjük cukorral. Amikor megkeményedett hozzáadjuk a diót, a kakaót és az aromát. Tesszünk a kosárkákba egy kanál lekvárt és erre adagolunk a tojáshabból (tortanyomóval vagy más eszközökkel). 20-25 percet sütjük előmelegített sütőben.
Ezt a finom süteményt egy csésze kávé vagy tea mellé tálaljuk.
A levkáros-diós kosárkák receptet Pica ajánlotta.
0 hozzászólás