Levkáros-diós kosárkák hozzávalók:

Tészta

4 tojássárga

4 evőkanál tej

200 g vaj

75 g porcukor

2 evőkanál olaj

1 evőkanál szalakáli

2 evőkanál citromlé

kb. 400 g liszt

Töltelék

4 tojásfehérje

3 evőkanál kakaó

1 csésze darált dió

vanília aroma

narancs reszelt héja

lekvár

Levkáros-diós kosárkák elkészítése:

A tojássárgákat felverjük cukorral amíg egy krémet kapunk. Hozzáadjuk a vajat, az olajat, a narancshéjat, az aromát és a citromlében feloldott szalakálit. Jól összegyúrjuk. Kicsi kerek formákat vágunk a tészából és kibéleljük a kosárformákat.

Töltelék

A tojásfehérjéket felverjük cukorral. Amikor megkeményedett hozzáadjuk a diót, a kakaót és az aromát. Tesszünk a kosárkákba egy kanál lekvárt és erre adagolunk a tojáshabból (tortanyomóval vagy más eszközökkel). 20-25 percet sütjük előmelegített sütőben.

Ezt a finom süteményt egy csésze kávé vagy tea mellé tálaljuk.

A levkáros-diós kosárkák receptet Pica ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 25 perc