Liptói szendvicskrém krémsajttal hozzávalók:

10 dkg vajat

15 dkg liptói túróval

15 dkg krémsajt

egy csipet őrölt fehér bors

egy nagy csokor metélőhagyma

Liptói szendvicskrém krémsajttal elkészítése:

A liptói szendvicskrémnek ezt a változatát főtt tojás helyett krémsajttal kell dúsítani.

Ebben az esetben a 10 dkg habosra kevert vajat 15 dkg liptói túróval, és 15 dkg krémsajttal dolgozzuk össze. Ha a túró és az ömlesztett sajt nem elég friss, akkor egy 3 milliméteres lyukátmérőjű tárcsával ellátott húsdarálón hajtsuk át. (Mixerrel rendelkezők alacsony fordulatszámon, habverőpálcával végezzék a pépesítést, mert ennek tisztítása jóval könnyebb, mint a darálóé.)

Végül adjunk a péphez egy csipet őrölt fehér borsot, és egy nagy csokor apróra vágott metélőhagymát.

Jól összekeverve másnapig hűtőszekrényben érleljük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 15 perc