Liptói szendvicskrém krémsajttal hozzávalók:
10 dkg vajat
15 dkg liptói túróval
15 dkg krémsajt
egy csipet őrölt fehér bors
egy nagy csokor metélőhagyma
Liptói szendvicskrém krémsajttal elkészítése:
A liptói szendvicskrémnek ezt a változatát főtt tojás helyett krémsajttal kell dúsítani.
Ebben az esetben a 10 dkg habosra kevert vajat 15 dkg liptói túróval, és 15 dkg krémsajttal dolgozzuk össze. Ha a túró és az ömlesztett sajt nem elég friss, akkor egy 3 milliméteres lyukátmérőjű tárcsával ellátott húsdarálón hajtsuk át. (Mixerrel rendelkezők alacsony fordulatszámon, habverőpálcával végezzék a pépesítést, mert ennek tisztítása jóval könnyebb, mint a darálóé.)
Végül adjunk a péphez egy csipet őrölt fehér borsot, és egy nagy csokor apróra vágott metélőhagymát.
Jól összekeverve másnapig hűtőszekrényben érleljük.
0 hozzászólás