Macskaszem hozzávalók:

14 dkg sütőmargarin

4 tojássárgája

1 dkg élesztő 1 dl tejben-pici cukorral-felfuttatva

30 dkg liszt

meggy

A töltelékhez:

4 tojásfehérje,

20 dkg kristálycukor,

20 dkg darált dió

Macskaszem elkészítése:

Összegyúrjuk a hozzávalókat és 3 cipóba vesszük.

A cipókat egyenként kinyújtjuk, a szélükre egy sorba meggyet teszünk, és mind a két oldalát befelé feltekerjük.

A közepébe belerakjuk a tölteléket.

A tepsit kikenjük margarinnal, a tekercsek szélét kevés étolajjal megkenjük, hogy ne ragadjanak össze.

Előmelegített sütőben megsütjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc