Madártej szelet hozzávalók:

Hozzávalók:

8 tojásfehérje

8 evőkanál liszt

8 evőkanál cukor

A krémhez:

6 dl tej

5 evőkanál liszt

2 csomag vaníliás cukor

20 dkg porcukor

8 tojássárgája

25 dkg sütőmargarin

A tetejére:

3 dl tejszín

1 csomag habfixáló

reszelt csokoládé vagy tortadara

Madártej szelet elkészítése:

A tojásfehérjét a cukorral felverem, lassan hozzáadom a lisztet, és előmelegített sütőben sütöm.

A krémhez a tojássárgáját a vaníliás cukorral és a liszttel simára keverem, hozzáadom a tejet, és krémmé főzzöm. A porcukrot és a margarint habosra keverem, és a kihűlt krémhez adom. A tészta tetejére kenem.

A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verem, és díszítem vele a süti tetejét.

Tortadarával vagy reszelt csokival megszórom.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc