Magyaros húsleves hozzávalók:
6-8 személyre
1,5-2 kg hús (többféle legyen) pl. marhalábszár, sertéscsülök, borjúhús és tyúkhús
2 db sárgarépa
2 db petrezselyemgyökér
két karika karalábé
egy kis darab zeller vagy kevés zellerlevél
1 fej vöröshagyma
2 db burgonya
néhány szemesbors
kevés kömény és babérlevél
só vagy leveskocka
eperlevél tészta
Magyaros húsleves elkészítése:
A húsokat hideg vízbe áztatjuk. Odatesszük főni a vizet, benne a sárgarépát, petrezselymet, karalábét, zellert vagy zellerlevelet, a vöröshagymát vörös leveleivel együtt, és néhány szem borsot. Először a marhalábszárat, majd fél óra múlva a többi húst is hozzátesszük, majd a meghámozott burgonyákat, valamint pár szem köménymagot és körömnyi babérlevelet adunk hozzá. Ízlés szerint sózzuk, és kb. 2 órán keresztül főzzük. Hogy letisztuljon, ráöntünk egy deci tiszta hideg vizet. Egy kicsit várunk, és óvatosan leöntjük a levet egy tésztaszűrőn keresztül.
Kifőtt eperlevél tésztával tálaljuk az elkészült húslevest.
0 hozzászólás