Magyaros húsleves hozzávalók:

6-8 személyre

1,5-2 kg hús (többféle legyen) pl. marhalábszár, sertéscsülök, borjúhús és tyúkhús

2 db sárgarépa

2 db petrezselyemgyökér

két karika karalábé

egy kis darab zeller vagy kevés zellerlevél

1 fej vöröshagyma

2 db burgonya

néhány szemesbors

kevés kömény és babérlevél

só vagy leveskocka

eperlevél tészta

Magyaros húsleves elkészítése:

A húsokat hideg vízbe áztatjuk. Odatesszük főni a vizet, benne a sárgarépát, petrezselymet, karalábét, zellert vagy zellerlevelet, a vöröshagymát vörös leveleivel együtt, és néhány szem borsot. Először a marhalábszárat, majd fél óra múlva a többi húst is hozzátesszük, majd a meghámozott burgonyákat, valamint pár szem köménymagot és körömnyi babérlevelet adunk hozzá. Ízlés szerint sózzuk, és kb. 2 órán keresztül főzzük. Hogy letisztuljon, ráöntünk egy deci tiszta hideg vizet. Egy kicsit várunk, és óvatosan leöntjük a levet egy tésztaszűrőn keresztül.

Kifőtt eperlevél tésztával tálaljuk az elkészült húslevest.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc