Máj hagymával hozzávalók:
400-500 g máj
150 ml tej
2 felhasábolt hagyma
só
bors
édes fűszerpaprika
cukor
Szósz
3 evőkanál majonéz
2 evőkanál tejföl
1 cikk fokhagyma préselve
½ kiskanál mustár
só
Máj hagymával elkészítése:
A májat megmossuk és leszűrjük. Felszeleteljük, beletesszük egy edénybe és hozzáöntünk annyi tejet, hogy ellepje a májat. Megpucoljuk a hagymát, hasábokra vágjuk és üvegesre sütjük. Mikor a hagyma készen van, félretesszük.
Szósz: összekavarjuk a majonézt, tejfölt, mustárt, fokhagymát és ízlés szerint adunk hozzá sót.
Fél óra múlva kivesszük a májat a tejből és leszűrjük. Ezután készítünk egy keveréket lisztből, sóból, őrölt fekete borsból, cukorból és édes fűszerpaprikából. Közepes-nagy tüzre teszünk egy serpenyőbe olajat vagy vajat. A májat megforgatjuk a lisztes keverékben. Beletesszük a forró olajba/olvasztott vajba és folyamatosan kavarjuk, hogy minden oldaluk megsüljön. 4-5 percnél tovább ne süssük, különben megkeményedik. Mikor a máj megsült, beletesszük egy tálba és ráöntjük a majonézes szószt és rászórjuk az átsült hagymát. Lefedjük a tálat 10-15 percre.
Szalmakrumplival vagy krumplipüré mellé tálaljuk. A szószt külön-külön adagonként mindenki ízlés szerint is hozzáadhajta.
A máj hagymával receptet MariaMona ajánlotta.
0 hozzászólás