Máj hagymával hozzávalók:

400-500 g máj

150 ml tej

2 felhasábolt hagyma

bors

édes fűszerpaprika

cukor

Szósz

3 evőkanál majonéz

2 evőkanál tejföl

1 cikk fokhagyma préselve

½ kiskanál mustár

Máj hagymával elkészítése:

A májat megmossuk és leszűrjük. Felszeleteljük, beletesszük egy edénybe és hozzáöntünk annyi tejet, hogy ellepje a májat. Megpucoljuk a hagymát, hasábokra vágjuk és üvegesre sütjük. Mikor a hagyma készen van, félretesszük.

Szósz: összekavarjuk a majonézt, tejfölt, mustárt, fokhagymát és ízlés szerint adunk hozzá sót.

Fél óra múlva kivesszük a májat a tejből és leszűrjük. Ezután készítünk egy keveréket lisztből, sóból, őrölt fekete borsból, cukorból és édes fűszerpaprikából. Közepes-nagy tüzre teszünk egy serpenyőbe olajat vagy vajat. A májat megforgatjuk a lisztes keverékben. Beletesszük a forró olajba/olvasztott vajba és folyamatosan kavarjuk, hogy minden oldaluk megsüljön. 4-5 percnél tovább ne süssük, különben megkeményedik. Mikor a máj megsült, beletesszük egy tálba és ráöntjük a majonézes szószt és rászórjuk az átsült hagymát. Lefedjük a tálat 10-15 percre.

Szalmakrumplival vagy krumplipüré mellé tálaljuk. A szószt külön-külön adagonként mindenki ízlés szerint is hozzáadhajta.

A máj hagymával receptet MariaMona ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc