Máj-szeletkék nyárson hozzávalók:

80 dkg sertésmáj

2 piros alma

24 csemege hagyma

12 dkg húsos kolozsvári szalonna

4 zöldpaprika

1 mokkáskanál őrölt bors

2 evőkanál olaj

Máj-szeletkék nyárson elkészítése:

A májat hártyáitól megtisztítjuk és kb. 4×4 cm-es kockákra vágjuk.

A szalonnából hasonló nagyságú, vékony szeleteket vágunk.

A megtisztított hagyma felét félbevágjuk, az almából vastag cikkeket szelünk.

Az előkészített nyersanyagokat a következő sorrendben húzzuk a nyársra: hagyma, szalonna, máj, alma. A két végére egész hagyma kerüljön.

Borssal körbehintjük, olajjal megkenjük, s parázs felett színesre sütjük.

Csak fogyasztás előtt sózzuk meg.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 80 perc