Máj-szeletkék nyárson hozzávalók:
80 dkg sertésmáj
2 piros alma
24 csemege hagyma
12 dkg húsos kolozsvári szalonna
4 zöldpaprika
1 mokkáskanál őrölt bors
2 evőkanál olaj
só
Máj-szeletkék nyárson elkészítése:
A májat hártyáitól megtisztítjuk és kb. 4×4 cm-es kockákra vágjuk.
A szalonnából hasonló nagyságú, vékony szeleteket vágunk.
A megtisztított hagyma felét félbevágjuk, az almából vastag cikkeket szelünk.
Az előkészített nyersanyagokat a következő sorrendben húzzuk a nyársra: hagyma, szalonna, máj, alma. A két végére egész hagyma kerüljön.
Borssal körbehintjük, olajjal megkenjük, s parázs felett színesre sütjük.
Csak fogyasztás előtt sózzuk meg.
0 hozzászólás