Májas tekercs hozzávalók:

300 g csirkemáj

30 szelet sonka (kb 300 g)

olaj

fűszerpaprika

ételzesítő

bors

Májas tekercs elkészítése:

A csikremájat megmossuk és háztartási tekercsen hagyjuk lecsöpögni. Azután minden darabot kettőbe vágunk. A félbe vágott májakat sonkába tekerjük és mindet egy tepsibe helyezzük amibe egy pici olajat öntöttünk előtte. Az egészet megszórjuk ételízesítővel, édes fűszerpaprikával és borssal, ráöntünk egy csésze vizet és a fedetlen tepsit közepes-nagy tüzön előmelegített sütőbe tesszük. Maximum 30 percig sütjük a májakat, amíg azok megpirulnak.

Ahogy kész, rögtön tálalni lehet meleg előételként vagy burgonya mellé főfogásként.

A májas tekercs receptet MariaMona ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc