Májas tekercs hozzávalók:
300 g csirkemáj
30 szelet sonka (kb 300 g)
olaj
fűszerpaprika
ételzesítő
bors
Májas tekercs elkészítése:
A csikremájat megmossuk és háztartási tekercsen hagyjuk lecsöpögni. Azután minden darabot kettőbe vágunk. A félbe vágott májakat sonkába tekerjük és mindet egy tepsibe helyezzük amibe egy pici olajat öntöttünk előtte. Az egészet megszórjuk ételízesítővel, édes fűszerpaprikával és borssal, ráöntünk egy csésze vizet és a fedetlen tepsit közepes-nagy tüzön előmelegített sütőbe tesszük. Maximum 30 percig sütjük a májakat, amíg azok megpirulnak.
Ahogy kész, rögtön tálalni lehet meleg előételként vagy burgonya mellé főfogásként.
A májas tekercs receptet MariaMona ajánlotta.
0 hozzászólás