Mákos citromos hozzávalók:

Tésztához:

4 tojásból vizes piskóta

4 evőkanál víz

8 kanál kristálycukor

4 tojássárgája

7 kanál liszt

1 púpos evőkanál egész mákot

½ csomag sütőpor

Krémhez:

5 dl tej

2 csomag vaníliás puding

4 evőkanál porcukor

1 margarin

hámozott citromkarikák

citromízű gyümölcskocsonya

Mákos citromos elkészítése:

Vizes piskóta 4 tojásból:

A fehérjéhez hozzátesszük a vizet, ha felverődött, a kristálycukrot és a tojássárgájákat, ezután a lisztet, a mákot, a sütőport.

A tejet, a pudingot és a porcukrot sűrűre főzzük. Ha kihűlt, a margarint kikavarjuk ízlés szerint porcukorral, és a főzött krémhez adjuk.

A sütemény tetejére hámozott citromkarikákat teszünk, vékonyra vágva, és citromízű gyümölcskocsonyát öntünk rá.

Sorrend: piskóta, krém, piskóta, krém, piskóta, krém, vékony citromkarika, citromízű gyümölcskocsonya.

Mákos citromos egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc