Mákos piskóta hozzávalók:

1 csésze mák

1 csésze tej (langyos)

2 csésze liszt

2 csésze porcukor

4 tojás

1 csomag margarin

egy késhegynyi szódabikarbóna

Mákos piskóta elkészítése:

Az adagok méréséhez használd ugyanazt a csészét.

A mákos süteményhez tedd egy tálba a mákot, tejet, lisztet, porcukrot, olvasztott margarint, szódabikarbónát és a 4 tojássárgáját.

Keverd össze, majd egy másik tálban verd habbá a tojásfehérjéket. Öntsd a habot a mákos keverékhez, és mixerrel keverd jól össze.

Öntsd a tésztát egy kikent és kilisztezett tepsibe, majd tedd a 175-180 fokos sütőbe 25-30 percre.

Kenhetsz a tetejére lekvárt, csokikrémet, mézet és diót.

A mákos piskóta receptet Pocahontas ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc