Mákos pite hozzávalók:

linzertészta

30 dkg őrölt mák

20 dkg méz

5 dkg vaj

1,8 dl tej

4 dkg mazsola

1 citrom reszelt héja

10 dkg baracklekvár

Mákos pite elkészítése:

A mákos pitéhez készítsünk linzertésztát.

Utána 30 dkg előzőleg megőrölt mákba keverjünk 20 dkg mézet, 5 dkg vajat, 1,8 dl tejet, 4 dkg megmosott mazsolát és 1 citrom reszelt héját, majd a kásaszerű masszát lassú tűzön, lángterelő felett főzzük kb. 5 percig.

Kenjünk 10 dkg baracklekvárt a tepsi alján elegyengetett tésztára, majd terítsük rá a kissé lehűlt tölteléket.

Mazsola helyett 10 dkg reszelt almával vagy kimagozott és kettéválasztott meggyel is dúsíthatjuk a tölteléket. Ebben az esetben az almás változathoz 1,5 dl tejet és 22 dkg mézet, a meggyeshez pedig 1,2 dl tejet és 24 dkg mézet adjunk. A gyümölcs nedvességtartalmától függően a tej mennyisége kismértékben változhat. Ezért egy keveset tartsunk vissza belőle, és csak a töltelék felfőzése során adjuk hozzá, amennyiben szükséges.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc