Mandulás-diós baklava hozzávalók:

20 dkg mandulabél

20 dkg dióbél

15 dkg kristálycukor

1 evőkanál szegfűszeg

1 evőkanál őrölt fahéj

8-10 dkg vaj

12 darab vékony réteslap

9 evőkanál méz

10-13 kanál víz

Mandulás-diós baklava elkészítése:

A mandulabelet forrázzuk le és húzzuk le a héját. Diódarálón daráljuk le a mandulát és a diót. Keverjük össze a mandulát, a diót, a kristálycukrot, a szegfűszeget és a fahéjat.

Olvasszuk fel a vajat. Kenjük ki vajjal a tepsit, majd béleljük ki az alját négy réteslappal, mindegyik tetejét kenjük meg olvasztott vajjal.

Kanalazzuk rá a töltelék felét, és simítsuk el egyenletesen. Fedjük be négy réteslappal, mindegyiket megkenve olvasztott vajjal. Kanalazzuk rá a maradék tölteléket, és borítsuk be a maradék négy, olvasztott vajjal megkent réteslappal. Késsel vágjuk rombusz alakú szeletekre, és előmelegített sütőben, 180 °C-on süssük meg.

A kész baklavat locsoljuk meg a sziruppal a vágások mentén, és hagyjuk kihűlni.

Szirup: a mézet és a vizet egy csészében jól elkeverjük, mikrohullámú sütőben kicsit megmelegítjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc