Mandulás-körtés torta hozzávalók:
Tortalap
125 g vaj
3 tojássárga
100 g porcukor
csipetnyi só
2 kanál tej
250 g liszt
Töltelék
3-4 körte
2 tojás
100 ml tejföl
6 kanál cukor
vanília aroma
mazsola
mandula pelyhek
Mandulás-körtés torta elkészítése:
A tojást felverjük a cukorral, hozzáadjuk a vanília aromát, a tejfölt és addig keverjük míg egy homogén krémet kapunk.
A tortalaphoz krémesre keverjük a cukrot a tojássárgákkal. Hozzáadjuk a lisztet, a sót és végül a tejet. Ezt a tésztát egy kikent, kilisztezett tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőbe 5-6 percet sütjük. Kivesszük, rátesszük a vékony szeletekre vágott körtét, erre pedig a tejfölös szósz jön. Megszórjuk mazsolával és mandula pelyhekkel. Ujra sütőbe tesszük 20-25 percre.
Ezt desszertet egy csésze kávéval vagy egy pohár konyakkal tálaljuk.
A mandulás-körtés torta receptet Pica ajánlotta.
0 hozzászólás