Mandulás-körtés torta hozzávalók:

Tortalap

125 g vaj

3 tojássárga

100 g porcukor

csipetnyi só

2 kanál tej

250 g liszt

Töltelék

3-4 körte

2 tojás

100 ml tejföl

6 kanál cukor

vanília aroma

mazsola

mandula pelyhek

Mandulás-körtés torta elkészítése:

A tojást felverjük a cukorral, hozzáadjuk a vanília aromát, a tejfölt és addig keverjük míg egy homogén krémet kapunk.

A tortalaphoz krémesre keverjük a cukrot a tojássárgákkal. Hozzáadjuk a lisztet, a sót és végül a tejet. Ezt a tésztát egy kikent, kilisztezett tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőbe 5-6 percet sütjük. Kivesszük, rátesszük a vékony szeletekre vágott körtét, erre pedig a tejfölös szósz jön. Megszórjuk mazsolával és mandula pelyhekkel. Ujra sütőbe tesszük 20-25 percre.

Ezt desszertet egy csésze kávéval vagy egy pohár konyakkal tálaljuk.

A mandulás-körtés torta receptet Pica ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 25 perc