Mandulás-mézes sült alma hozzávalók:
2 személyre
2 alma (én a savanyúbb almából szeretem, Granny Smith)
1 tojás
4 evk. liszt
6 evk. szénsavas ásványvíz
1 dl mandulalikőr
2-3 evk. méz
3 evk. tejszín
fahéj
olaj
Mandulás-mézes sült alma elkészítése:
Az almákat megpucoljuk, felszeleteljük fél cm-es karikákra, és a csutkáját kiszedjük. A mandulalikőrben hagyjuk pihenni.
A tojást az ásványvízzel felverjük, majd csomómentesre keverjük a liszttel. Megszórjuk fahéjjal.
Serpenyőbe annyi olajat öntünk, hogy ellepje az almaszeleteket. Belemártjuk az almát a tésztába és a forró olajban kisütjük. Mikor kiszedjük papírtörlővel felitatjuk a maradék olajat a szeletekről.
A mézet a tejszínnel, a mandulalikőrrel, és fahéjjal szipurosra főzzük. Tálaláskor ezzel öntjük le a kisült almatornyot.
A mandulás-mézes sült alma receptjét az Illatok a konyhámból blog szerzője ajánlotta!
0 hozzászólás