Mandulás-mézes sült alma hozzávalók:

2 személyre

 

2 alma (én a savanyúbb almából szeretem, Granny Smith)

1 tojás

4 evk. liszt

6 evk. szénsavas ásványvíz

1 dl mandulalikőr

2-3 evk. méz

3 evk. tejszín

fahéj

olaj

Mandulás-mézes sült alma elkészítése:

Az almákat megpucoljuk, felszeleteljük fél cm-es karikákra, és a csutkáját kiszedjük. A mandulalikőrben hagyjuk pihenni.

A tojást az ásványvízzel felverjük, majd csomómentesre keverjük a liszttel. Megszórjuk fahéjjal.

Serpenyőbe annyi olajat öntünk, hogy ellepje az almaszeleteket. Belemártjuk az almát a tésztába és a forró olajban kisütjük. Mikor kiszedjük papírtörlővel felitatjuk a maradék olajat a szeletekről.

A mézet a tejszínnel, a mandulalikőrrel, és fahéjjal szipurosra főzzük. Tálaláskor ezzel öntjük le a kisült almatornyot.

 

A mandulás-mézes sült alma receptjét az Illatok a konyhámból blog szerzője ajánlotta!

Mandulás-mézes sült alma egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 20 perc