Mandulás süti hozzávalók:

Tészta

200 g tejföl

4 tojás

200 g cukor

500 g liszt (leszitálva)

1 zacskó sütőpor

fél pohár langyos tej (kb. 100-120 ml)

Glazúr

70 g vaj

200 g cukor

4 evőkanál tejszín

120 g mandula pehely

Mandulás süti elkészítése:

Mielőtt hozzákezdesz a süteményhez, indítsd be a sütőt, hogy melegedjen fel 175 fokra.

Tedd a tojásokat és tejfölt egy tálba, és keverd jól össze mixerrel, amíg elkezd kicsit habzani. Add hozzá a cukrot és keverd tovább. Lassanként adagold hozzá a sütőporral összekevert lisztet és tejet, folyamatosan keverve. Öntsd a keveréket egy kikent és kilisztezett tepsibe, majd simítsd el. Tedd az előmelegített sütőbe 20 percre.

Amíg sül a tészta, tedd egy tálba az olvasztott vajat, cukrot, tejszínhabot, mandula pelyhet. Keverd jól össze egy kanállal.

Miután lejárt a 20 perc, vedd ki a tepsit, és kend a mandulás keveréket a piskóta tetejére. Tedd vissza a tepsit a sütőbe még 20-25 percre. Miután kész van, azonnal vágd fel a sütit.

A mandulás süti receptet Pocahontas ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc