Marcipános fahéjas csiga hozzávalók:
Tészta:
1 kg liszt
5 dl tej
5 dkg élesztö
15 dkg olvasztott vaj
5 dkg cukor
1 kk só
2 kk őrölt kardamom (elhagyható, ha valaki nem szereti az izét)
Töltelék:
10 dkg olvasztott vaj
25 dkg marcipán
4 ek fahéj
Tetejére:
1 tojás
vágott mandula, szórócukor
Marcipános fahéjas csiga elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk egy nagy tálba, belemorzsoljuk az élesztőt és feloldjuk benne. Beleöntjük a megolvasztott vajat, a cukrot, a sót, a kardamomot és kb 90-95 dkg lisztet. Jól összedolgozzuk, sima, rugalmas tésztává gyurjuk.
Konyharuhával letakarjuk és 40 percig kelesztjük.
Összekeverjük a töltelék hozzávalóit.
A megkelt tésztát átgyurjuk, 4 részre osztjuk. Mindegyikből téglalapot nyújtunk és megkenjük a töltelékkel. A tésztát feltekerjük és kb 1,5-2 cm-es darabokra vágjuk.
A tepsibe muffinpapírokat rakunk, ezekbe kerülnek a csigák, amiket újabb 40 percig kelesztünk. A megkelt csigákat megkenjük a tojással, megszórjuk mandulával vagy cukorkákkal.
200 fokos előmelegített sütöben középső rácson 15-20 percig sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni. Nagyon finom frissen, eláll 2-3 napig is, de fagyasztani is jól lehet 🙂
A fahéjat kicserélhetjük kakaóra, ekkor a marcipánt el is hagyhatjuk.
Marcipános fahéjas csiga egyéb:
Forró csokival is nagyon finom.
0 hozzászólás