Marcipános szaloncukor hozzávalók:
20 dkg hántolt mandula
15 dkg porcukor
kandírozott narancshéj
1 kupica rum
20 dkg étcsokoládé
Marcipános szaloncukor elkészítése:
A mandulát porrá őröljük, majd hozzákeverjük a porcukrot. Egy kupica rumot adunk hozzá (nem aromát!!), és éppen csak annyi vizet, hogy összeálljon a massza. Nagyon keveset kell adni, és lassan kell adagolni!
Miközben kézzel keverjük, mehet bele a felaprított kandírozott narancshéj.
Kézzel megformázzuk őket, majd egy sütőpapírra felsorakoztatjuk a majdnem kész cukrokat.
Gőz felett megolvasztjuk a csokoládét, és villa segítségével egyenként megmártjuk benne a cukrokat. Visszatesszük a sütőpapírra, és megvárjuk, míg megszárad. Van, aki hűtőbe teszi, én nem szoktam, mert úgy megfehéredik a csokoládé.
Mikor a marcipános szaloncukor megdermedt, szép csomagolópapírba csomagoljuk őket. Ajándéknak tökéletes.