Marcipános szaloncukor hozzávalók:

20 dkg hántolt mandula

15 dkg porcukor

kandírozott narancshéj

1 kupica rum

20 dkg étcsokoládé

Marcipános szaloncukor elkészítése:

A mandulát porrá őröljük, majd hozzákeverjük a porcukrot. Egy kupica rumot adunk hozzá (nem aromát!!), és éppen csak annyi vizet, hogy összeálljon a massza. Nagyon keveset kell adni, és lassan kell adagolni!

Miközben kézzel keverjük, mehet bele a felaprított kandírozott narancshéj.

Kézzel megformázzuk őket, majd egy sütőpapírra felsorakoztatjuk a majdnem kész cukrokat.

Gőz felett megolvasztjuk a csokoládét, és villa segítségével egyenként megmártjuk benne a cukrokat. Visszatesszük a sütőpapírra, és megvárjuk, míg megszárad. Van, aki hűtőbe teszi, én nem szoktam, mert úgy megfehéredik a csokoládé.

Mikor a marcipános szaloncukor megdermedt, szép csomagolópapírba csomagoljuk őket. Ajándéknak tökéletes.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc