Márciusi zöldség csorba hozzávalók:

2 paszternák gyökér

2-3 sárgarépa

1 megfelelő méretű zeller

2 fej hagyma

1 csokor zöldhagyma

1/2kg spenót

4 burgonya

2 joghurt

1 tojás

75g vaj

5 szem bors

fűszerek

Márciusi zöldség csorba elkészítése:

Takarítsd meg a zöldségeket, reszeld le őket nagy lyukú reszelőn, párold meg olajon, majd öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Mosd meg a spenótot és szeleteld fel csíkokra.

Keverd a zöldségekhez, üss rá egy tojást, keverd jól össze, majd 10 perc főzés után önts rá 2,5 l forró vizet, add hozzá a szemes borsot és a felkockázott burgonyát.

Amikor a burgonya is megfőtt, ízesítsd a csorbát joghurttal, vedd le a tűzről és hintsd meg aprított fűszerekkel (petrezselyem, kapor).

Márciusi zöldség csorba egyéb:

Melegen fogyasztható, de hidegen is nagyon finom.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc