Marhacsontos pacalleves hozzávalók:

1 kg kész főtt pacal

80 dkg tejföl

5 nyers tojás sárgája

5 evőkanál liszt

1 marhacsont (az íze miatt)

fokhagyma

ecet

petrezselyemzöld

egy nagy fej hagyma

sárgarépa

zeller

Marhacsontos pacalleves elkészítése:

Egy 8-10 literes fazékba teszünk egy teáskanál sót és beletesszük főni a csontot, az egész hagymát, az egész sárgarépát, a zellert és a petrezselymet. Addig főzzük, amíg a sárgarépa és a hús a csonton jól megpuhul. Ezután leszűrjük, kiöblítjük a fazekat, majd a már kész lébe beletesszük a hosszú szeletekre vágott pacalt és ízlés szerint megsózzuk.

Amíg ez fő, egy külön tálba jól kikeverjük a tejfölt, a tojások sárgáját és a lisztet. Amikor a leves forrni kezd, folytonos keverés közben, egy merítőkanál segítségével fokozatosan beleöntjük. Még 5-10 percig főzzük, majd hozzáadjuk a fokhagymát és ízlés szerint teszünk hozzá ecetet.

Marhacsontos pacalleves egyéb:

Fokhagymás tejföllel tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 180 perc