Marhagulyás Hortobágy módra hozzávalók:
30 emberre
6 kg szürkemarha-lábszár
3 kg vöröshagyma
3 kg vegyes zöldség
0,6 kg disznózsír
2 kg paradicsom
2 kg zöldpaprika
kalocsai pirospaprika
só
köménymag
fokhagyma
bor
Marhagulyás Hortobágy módra elkészítése:
Az apróra vágott vöröshagymát a disznó zsírjában üvegesre pirítjuk, majd hozzátesszük a paradicsom és paprika kockára vagdalt húsát, s tovább pirítjuk.
Miután elfövi a levét, hozzátesszük a marha ujjnyira vagdalt veres húsát és addig rotyogtatjuk míg véres színét elveszíti.
A kalocsai őrölt paprikát hozzáadjuk, majd összerázzuk. Besózzuk, vízzel felöntjük.
Ha a hús puhulni kezd, megtisztított és felkockázott vegyes zöldséget teszünk belé, majd fokhagymával, köménnyel és a vörösbor levével ízesítjük és addig hagyjuk tüzünk lángján, míg meg nem fő.
0 hozzászólás