Marhagulyás Hortobágy módra hozzávalók:

30 emberre

6 kg szürkemarha-lábszár

3 kg vöröshagyma

3 kg vegyes zöldség

0,6 kg disznózsír

2 kg paradicsom

2 kg zöldpaprika

kalocsai pirospaprika

köménymag

fokhagyma

bor

Marhagulyás Hortobágy módra elkészítése:

Az apróra vágott vöröshagymát a disznó zsírjában üvegesre pirítjuk, majd hozzátesszük a paradicsom és paprika kockára vagdalt húsát, s tovább pirítjuk.

Miután elfövi a levét, hozzátesszük a marha ujjnyira vagdalt veres húsát és addig rotyogtatjuk míg véres színét elveszíti.

A kalocsai őrölt paprikát hozzáadjuk, majd összerázzuk. Besózzuk, vízzel felöntjük.

Ha a hús puhulni kezd, megtisztított és felkockázott vegyes zöldséget teszünk belé, majd fokhagymával, köménnyel és a vörösbor levével ízesítjük és addig hagyjuk tüzünk lángján, míg meg nem fő.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 250 perc