Marhahúsos lakoma hozzávalók:

60 dkg marhacomb/borjú színhús

1 kg orsótészta

Fél (nagy) fej hagyma

3 db tojás

Bors
Őrölt paprika

Ételízesítő

Olaj

Marhahúsos lakoma elkészítése:

A húst kb. 1-2 cm nagyságú kockákra vágjuk. A hagymát apróra vágjuk és egy fazékban forró olajon üvegesre pirítjuk. Ezután beletesszük a húst és pár percig együtt sütjük a hagymával, miközben kavargatjuk. Mikor a hús már kivilágosodott, felöntjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi a húst és adunk hozzá sót, borsot, ételízesítőt és paprikát (mintha pörköltöt készítenénk).

Lefedjük az egészet és közben egy másik edényben kifőzzük a tésztát. A tésztát ne főzzük túl puhára, majd szűrőn csepegtessük le és tegyük félre. A hús akkor lesz kész, amikor már alig van lé alatta, de ügyeljünk arra, hogy időnként kevergessük és ellenőrizzük.

Egy tálban közben készítsük elő a 3 felvert tojást, amit sóval és ételízesítővel fűszereztünk. Mikor a hús alatt már csak kevés lé van, akkor rátesszük a tojást és kevergetés mellett jó alaposan összesütjük a hússal. Ezután összekeverjük egy nagy edényben a tojásos húst a tésztával és már kész is az étel.

Marhahúsos lakoma egyéb:

Kínáljuk savanyúsággal, tartármártással. Jó étvágyat!

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 50 perc