Marhapacalból készült csorba hozzávalók:

10 adaghoz

2 kg marhapacal

3 liter víz

1 kg marhaláb

150 gramm sárgarépa

150 gramm hagyma

100 gramm zeller

50 gramm fokhagyma

2 gramm szemes fekete bors

500 gramm joghurt vagy tejföl

3 tojás

50 gramm liszt

100 ml ecet

100 ml olaj vagy zsír

Marhapacalból készült csorba elkészítése:

A marha pacalt és lábakat megtisztítjuk a bőrtől és az ínaktól, jól megmossuk, leforrázzuk, majd újból megmossuk hideg vízzel és egy lábasba tesszük. A lábakat széttörjük és a lábas aljára helyezzük, a pacalt pedig feltekerjük, és a lábakra tesszük. A lábast feltöltjük vízzel, sót teszünk bele és főzzük. A fövés alatt a habot leszedjük. Amikor a pacal már majdnem megfőtt hozzáadjuk a félbe vagy negyedbe vágott sárgarépát, zellert és a megtisztított hagymát.

Hozzáadjuk a megtisztított és apróra vágott fokhagymát és a borsát. Amikor a pacal és a lábak teljesen megfőttek kivesszük és lehűtsük. A pacalt 4-5 centiméter hosszú csíkokra vágjuk, a lábakról leszedjük a húst és azt is ugyanígy felvágjuk, majd visszatesszük az edényben, amelyben az előre leszűrt leves van, és még egyszer felfőzzük.

A felvert tojás sárgákból, a joghurtból vagy tejfölből, és a lisztből egy kis levessel szószt készítünk, amivel besűrítjük a levest. Ízlés szerint még sózzuk és savanyítjuk.

Fokhagymás szósszal tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 300 perc