Marhapacalcsorba hozzávalók:

1 kg marhapacal

leveszöldség

ecet

1 tojás

zöldpetrezselyem

1 fej fokhagyma

1 csészényi rizs

Marhapacalcsorba elkészítése:

A pacal vastagabb részét válasszuk. Több lében megmossuk, fővő lévő ecetes vízzel leforrázzuk, majd főni tesszük a zöldséggel. Ha megpuhult, vékony csíkokra vágjuk, majd visszatesszük a lébe, amelyben főtt, hozzáadjuk a rizset.

Addig főzzük, amíg a rizs megpuhul. Besűrítjuk a felvert tojással, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet. Aki szereti, ecettel savanyíthatja. Számoljunk azzal, hogy a pacal főzési ideje hosszú.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 180 perc