Marhapörkölt fészekben hozzávalók:
40 dkg marhalábszár,
1 csomag spagetti
20 dkg „méteres”, (hosszú, sötét színű) zöldbab
1-2 kévéskanál fűszerpaprika
1 nagyobb vöröshagyma
1 paprika
1 paradicsom
4 evőkanál olaj
1 dl vörösbor
só, bors
(esetleg 1 húsleveskocka)
Marhapörkölt fészekben elkészítése:
A hagymát, a paprikát és a paradicsomot apróra vágom. Olajban kissé megpárolom. Beleteszem a fűszerpaprikát, az egészet elkeverem.
Ráteszem az apróra szeletelt marhahúst. Egy kevés vizet öntök rá, majd fedővel letakarom.
Mikor a hús félig megpuhult, ráöntöm a bort. Közben a zöldbabot egészben (csak a két végét vágom le) sós (vagy húsleveskockás) vízben puhára főzöm.
A spagettit is sós vízben megfőzőm.
Amikor minden megfőtt, a spagettiből és a köré rakott zöldbabból fészek alakot formázok. A „fészek” közepébe rakom a pörköltet. Nagyon látványos és finom.
0 hozzászólás