Márványhabos barackos lepény hozzávalók:

60 dkg liszt

10 dkg porcukor

4 db tojás

10 dkg vaj

5 dkg élesztő

1 evőkanál tejföl

kevés tej

őszibarack

Márványhabos barackos lepény elkészítése:

A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, a kevés cukros tejben megfuttatott élesztőt, a végén a langyos vajat. Kinyújtjuk, nagyobb tepsibe helyezzük, kelesztjük.

Közben az őszibarackot meghámozzuk, ujjnyi csíkokra szeleteljük. 10 dkg kristálycukrot karamellizálunk, majd 1.5 dl vízzel felengedjük, jó sűrűre főzzük. A barackokat óvatosan beleforgatjuk, átfőzzük, de ne legyen lágy, lecsöpögtetjük, kihűtjük, a megkelt tésztára rakjuk. Forró előmelegítet sütőben, félig megsütjük.

Ekkor kerül rá a hab. A 4 tojás fehérjét kemény habbá verjük, fokozatosan adunk hozzá 30 dkg porcukrot, és a leszűrt barack léből 4 evőkanálnyit. A tésztára simítjuk, a tetejét som, vagy ribizli lekvárral (de szörppel is lehet) megmárványozzuk.

A meleget mérsékelve, készre sütjük.

Nagyon mutatós és pikánsan finom sütemény. Szilvával is készíthető.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc