Márványhabos barackos lepény hozzávalók:
60 dkg liszt
10 dkg porcukor
4 db tojás
10 dkg vaj
5 dkg élesztő
1 evőkanál tejföl
kevés tej
őszibarack
Márványhabos barackos lepény elkészítése:
A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, a kevés cukros tejben megfuttatott élesztőt, a végén a langyos vajat. Kinyújtjuk, nagyobb tepsibe helyezzük, kelesztjük.
Közben az őszibarackot meghámozzuk, ujjnyi csíkokra szeleteljük. 10 dkg kristálycukrot karamellizálunk, majd 1.5 dl vízzel felengedjük, jó sűrűre főzzük. A barackokat óvatosan beleforgatjuk, átfőzzük, de ne legyen lágy, lecsöpögtetjük, kihűtjük, a megkelt tésztára rakjuk. Forró előmelegítet sütőben, félig megsütjük.
Ekkor kerül rá a hab. A 4 tojás fehérjét kemény habbá verjük, fokozatosan adunk hozzá 30 dkg porcukrot, és a leszűrt barack léből 4 evőkanálnyit. A tésztára simítjuk, a tetejét som, vagy ribizli lekvárral (de szörppel is lehet) megmárványozzuk.
A meleget mérsékelve, készre sütjük.
Nagyon mutatós és pikánsan finom sütemény. Szilvával is készíthető.
0 hozzászólás