Mascarpone krémes málna fagyi hozzávalók:
300 g málna
200 g mascarpone
50 g cukor
200 g tejföl
vanília aroma
Mascarpone krémes málna fagyi elkészítése:
A málnát összetörjük cukorral és pürét készítünk belőle. Ha zavarnak a magok akkor szürjük le ezt a pürét. A cukrot adagoljuk ízlés szerint, vagy akár mézet is használhatunk.
A pürére önrjük a tejfölt, a mascarpone krémet, a vanília aromát és homogénizáljuk. Az egészet egy edénybe öntjük és méjhűtőbe rakjuk. 30 perc múlva kiszedjük és jól megkavarjuk, akár összemixerelhetjük. 2-3 óra alatt minden félórában ezt megismételjük. Így lesz egy igazán finom, légy fagyi az asztalunkon haszontalan jég nélkül.
Friss gyümölccsel és mentalevelekkel dekoráljuk.
A mascarpone krémes málna fagyi receptet Pica ajánlotta.
0 hozzászólás