Mazsolás keksz hozzávalók:

40 darabhoz

1 csomag mazsola

15 dkg liszt

fél teáskanálnyi sütőpor

8 dkg kristálycukor

15 dkg margarin

1 db tojás

5 dkg mandula

Mazsolás keksz elkészítése:

A mazsolás kekszhez a mazsolát beáztatom, majd apróra vágom. A lisztet a sütőporral és a cukorral elkeverem, a margarinnal és a mazsolával összegyúrom és hűtőszekrényben 1/2 óráig pihentetem.

Ezután négy részre osztom és kb. kétujjnyi vastagságú rúddá sodrom. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetem és ujjaimmal kb. 4 mm vékonyságúra nyomkodom.

A tetejüket tojással megkenem és vékony lapocskákra vágott mandulával meghintem. Sütőben közepes fokozaton(175 fokon)20 percig sütöm.

Végül kissé hűlni hagyom.

Mazsolás keksz egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc