Mazsolás keksz hozzávalók:
40 darabhoz
1 csomag mazsola
15 dkg liszt
fél teáskanálnyi sütőpor
8 dkg kristálycukor
15 dkg margarin
1 db tojás
5 dkg mandula
Mazsolás keksz elkészítése:
A mazsolás kekszhez a mazsolát beáztatom, majd apróra vágom. A lisztet a sütőporral és a cukorral elkeverem, a margarinnal és a mazsolával összegyúrom és hűtőszekrényben 1/2 óráig pihentetem.
Ezután négy részre osztom és kb. kétujjnyi vastagságú rúddá sodrom. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetem és ujjaimmal kb. 4 mm vékonyságúra nyomkodom.
A tetejüket tojással megkenem és vékony lapocskákra vágott mandulával meghintem. Sütőben közepes fokozaton(175 fokon)20 percig sütöm.
Végül kissé hűlni hagyom.
0 hozzászólás