Medvetalp hozzávalók:
20 dkg liszt
30 dkg cukor
6 dkg darált dió
3 tojás
18 dkg vaj
6 tojásfehérje
20 dkg vagdalt dió
5 dkg reszelt csokoládé
lekvár
Medvetalp elkészítése:
A lisztből, 6 dkg cukorból, a darált dióból, 1 tojásból és a vajból tésztát gyúrunk, 1 cm vastagra nyújtjuk, és megfelelő nagyságú tepsibe megsütjük.
Amikor készen van, egészen vékonyan megkenjük tetszés szerinti lekvárral.
Azután a 6 tojásfehérjét a durvára vagdalt dióval, a megmaradt cukorral és a csokoládéval gőz fölött addig főzzük, amíg elég sűrű lesz ahhoz, hogy rákenhessük a tésztára.
Langyos sütőben megszárítjuk, és kockára vágva kínáljuk.
0 hozzászólás