Medvetalp hozzávalók:

20 dkg liszt

30 dkg cukor

6 dkg darált dió

3 tojás

18 dkg vaj

6 tojásfehérje

20 dkg vagdalt dió

5 dkg reszelt csokoládé

lekvár

Medvetalp elkészítése:

A lisztből, 6 dkg cukorból, a darált dióból, 1 tojásból és a vajból tésztát gyúrunk, 1 cm vastagra nyújtjuk, és megfelelő nagyságú tepsibe megsütjük.

Amikor készen van, egészen vékonyan megkenjük tetszés szerinti lekvárral.

Azután a 6 tojásfehérjét a durvára vagdalt dióval, a megmaradt cukorral és a csokoládéval gőz fölött addig főzzük, amíg elég sűrű lesz ahhoz, hogy rákenhessük a tésztára.

Langyos sütőben megszárítjuk, és kockára vágva kínáljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc