Meggy borítékban hozzávalók:
1 tojás
100 g porcukor
2 tasak vaníliacukor
7 evőkanál olaj
1/2 csomag margarin (125 g)
200 g joghurt
1 kiskanál szódabikarbóna
egy fél citrom leve
egy csipetnyi só
480-500 g liszt
meggy
csokoládé pehely
Meggy borítékban elkészítése:
A meggyes desszerthez tedd egy tálba a tojást, cukrot, porcukrot, olajt, olvasztott margarint, joghurtot, citromlével összekevert szódabikarbónát, sót, lisztet. Addig keverd fakanállal, amíg a tészta leválik a tál széléről. Gyúrd kicsit a kezeiddel is, majd tedd 30 percre a hűtőbe. Közben csepegtesd le jól a meggyet.
Miután letelt a fél óra, lisztezd be az asztalt, tedd rá a tésztát, lisztezd be azt is kicsit, majd nyújts lapot. Vágd a lapot kockákra. Szórd be az egyik kockát csokival, nyomkodd bele a tésztába, majd tegyél egy-egy meggyet a négy sarokba és egyet középre. Hajtsd rá a sarkakat a meggyekre, megnyomkodva kicsit, hogy odaragadjon. Ismételd meg a műveletet a többi tésztakockával is, majd rakd mindet egy sütőpapírral kibélelt tepsibe.
Tedd a tepsit a 180 fokos sütőbe 20-25 percre, hogy megpiruljanak.
Beszórhatod porcukorral. Akkor fogyaszd, ha már kihűltek. Jó étvágyat.
A meggy borítékban receptet Pocahontas ajánlotta.
0 hozzászólás