Meggy borítékban hozzávalók:

1 tojás

100 g porcukor

2 tasak vaníliacukor

7 evőkanál olaj

1/2 csomag margarin (125 g)

200 g joghurt

1 kiskanál szódabikarbóna

egy fél citrom leve

egy csipetnyi só

480-500 g liszt

meggy

csokoládé pehely

Meggy borítékban elkészítése:

A meggyes desszerthez tedd egy tálba a tojást, cukrot, porcukrot, olajt, olvasztott margarint, joghurtot, citromlével összekevert szódabikarbónát, sót, lisztet. Addig keverd fakanállal, amíg a tészta leválik a tál széléről. Gyúrd kicsit a kezeiddel is, majd tedd 30 percre a hűtőbe. Közben csepegtesd le jól a meggyet.

Miután letelt a fél óra, lisztezd be az asztalt, tedd rá a tésztát, lisztezd be azt is kicsit, majd nyújts lapot. Vágd a lapot kockákra. Szórd be az egyik kockát csokival, nyomkodd bele a tésztába, majd tegyél egy-egy meggyet a négy sarokba és egyet középre. Hajtsd rá a sarkakat a meggyekre, megnyomkodva kicsit, hogy odaragadjon. Ismételd meg a műveletet a többi tésztakockával is, majd rakd mindet egy sütőpapírral kibélelt tepsibe.

Tedd a tepsit a 180 fokos sütőbe 20-25 percre, hogy megpiruljanak.

 

Beszórhatod porcukorral. Akkor fogyaszd, ha már kihűltek. Jó étvágyat.

A meggy borítékban receptet Pocahontas ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 100 perc