Meggyes-csokis süti hozzávalók:

3 tojás

175 g margarin

240 g liszt

100 g porcukor

9 evőkanál tej

1 csomag vaníliacukor

1 csomag sütőpor

egy bármilyen eszencia

1 tábla csokoládé

meggy

Meggyes-csokis süti elkészítése:

A meggyes-csokis sütihez tedd egy tálba a tojásokat, tejet és a mikróban félig megolvasztott margarint. Keverd jól össze mixerrel, és add hozzá lassanként a sütőporral összekevert lisztet. Azután, keverd hozzá vaníliacukrot, porcukrot, eszenciát, és keverd tovább a mixerrel, amíg buborékok jönnek a felszínre. Reszeld le a csokit a nagy reszelőn, majd egy kanállal keverd óvatosan a tésztához. Öntsd a tésztát egy nem túl nagy, kikent és kilisztezett kerek formába. Simítsd egyenletesre a tetejét.

Csepegtess le körülbelül 2 maréknyi meggyet, vágd kisebb darabokra, szórj rá egy kis lisztet és keverd össze, majd szórd a tésztára. Egy villával keverd össze kicsit a tetejét, hogy ne maradjon a felszínen a meggy, majd simítsd el újra.

Tedd a süteményes tepsit a 175 fokos sütőbe 30-35 percre.

 

15 perc után szórd be porcukorral és szeleteld fel.

A meggyes-csokis süti receptet Pocahontas ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc