Meggyes-csokis süti hozzávalók:
3 tojás
175 g margarin
240 g liszt
100 g porcukor
9 evőkanál tej
1 csomag vaníliacukor
1 csomag sütőpor
egy bármilyen eszencia
1 tábla csokoládé
meggy
Meggyes-csokis süti elkészítése:
A meggyes-csokis sütihez tedd egy tálba a tojásokat, tejet és a mikróban félig megolvasztott margarint. Keverd jól össze mixerrel, és add hozzá lassanként a sütőporral összekevert lisztet. Azután, keverd hozzá vaníliacukrot, porcukrot, eszenciát, és keverd tovább a mixerrel, amíg buborékok jönnek a felszínre. Reszeld le a csokit a nagy reszelőn, majd egy kanállal keverd óvatosan a tésztához. Öntsd a tésztát egy nem túl nagy, kikent és kilisztezett kerek formába. Simítsd egyenletesre a tetejét.
Csepegtess le körülbelül 2 maréknyi meggyet, vágd kisebb darabokra, szórj rá egy kis lisztet és keverd össze, majd szórd a tésztára. Egy villával keverd össze kicsit a tetejét, hogy ne maradjon a felszínen a meggy, majd simítsd el újra.
Tedd a süteményes tepsit a 175 fokos sütőbe 30-35 percre.
15 perc után szórd be porcukorral és szeleteld fel.
A meggyes-csokis süti receptet Pocahontas ajánlotta.
0 hozzászólás