Meggyes golyócskák hozzávalók:

500 g keksz

500 g rahát

1 csésze őrölt dió

2 fiola rum eszencia

100 g vaj vagy margarin

4-5 evőkanál kakaó

1 csésze cukor

1 csésze víz

200 g kókusz

meggy meggylikőrből

Meggyes golyócskák elkészítése:

Tedd a tűzre a vizet a cukorral és kakaóval, hogy forrjon fel, majd hagyd kihűlni. Daráld le a kekszet és a rahátot. Tedd egy tálba a kekszet, rahátot, margarint, diót, rum eszenciát, majd öntsd rá a szirupot. Keverd jól össze, és kapsz egy vastag tésztát. Ha túl puha, tegyél meg bele kekszet, ha pedig túlságosan összeállt, adj még hozzá szirupot. Formázz ebből a tésztából kis golyókat, meggyet rakva a közepükbe, majd forgasd meg a meggyes golyócskákat a kókuszreszelékben.

 

Ha nincs meggy, mogyorót is lehet tenni a közepükbe. Ugyanolyan finom lesz!

Az aprósütemény receptet Pica ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc