Meggyes golyócskák hozzávalók:
500 g keksz
500 g rahát
1 csésze őrölt dió
2 fiola rum eszencia
100 g vaj vagy margarin
4-5 evőkanál kakaó
1 csésze cukor
1 csésze víz
200 g kókusz
meggy meggylikőrből
Meggyes golyócskák elkészítése:
Tedd a tűzre a vizet a cukorral és kakaóval, hogy forrjon fel, majd hagyd kihűlni. Daráld le a kekszet és a rahátot. Tedd egy tálba a kekszet, rahátot, margarint, diót, rum eszenciát, majd öntsd rá a szirupot. Keverd jól össze, és kapsz egy vastag tésztát. Ha túl puha, tegyél meg bele kekszet, ha pedig túlságosan összeállt, adj még hozzá szirupot. Formázz ebből a tésztából kis golyókat, meggyet rakva a közepükbe, majd forgasd meg a meggyes golyócskákat a kókuszreszelékben.
Ha nincs meggy, mogyorót is lehet tenni a közepükbe. Ugyanolyan finom lesz!
Az aprósütemény receptet Pica ajánlotta.
