Meggyes-krémes pite hozzávalók:

1,5 kg magvalt meggy

Tészta

250 g vaj

200 g cukor

4 tojássárga

500 g liszt

4 evőkanál tej

vanília aroma

Frangipane krém

75 g vaj

75 g cukor

75 g mandulapor

1 tojás

Meggyes-krémes pite elkészítése:

Frangipane krém

Ez egy francia eredetű, mandula ízesítésű krém. A mandulát kicsit megpirítjuk sütőben, majd ledaráljuk hogy por legyen belőle. Jól felverjük vajjal és cukorral. Hozzáadjuk a tojást és homogénre keverjük. Hidegre tesszük néhány órára.

Tészta

Felverjük a vajat a cukorral, az aromával és a tojássárgákkal, hogy egy homogén krémet kapjunk. Hozzáadjuk a lisztet, utánna pedig a tejet. 30 percre hűtőbe tesszük.

Egy pite formát kikenünk és kilisztezünk. A tésztát rásimítjuk és erre kenjük a krémet. Szétosztjuk a meggyszemeket és 25-30 percre sütőbe tesszük.

Nagyon finom sütemény, hidegen tálalva egy kehely fagyi mellé.

A meggyes-krémes pite recepet Pica ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc