Meggyes-krémes pite hozzávalók:
1,5 kg magvalt meggy
Tészta
250 g vaj
200 g cukor
4 tojássárga
500 g liszt
4 evőkanál tej
vanília aroma
Frangipane krém
75 g vaj
75 g cukor
75 g mandulapor
1 tojás
Meggyes-krémes pite elkészítése:
Frangipane krém
Ez egy francia eredetű, mandula ízesítésű krém. A mandulát kicsit megpirítjuk sütőben, majd ledaráljuk hogy por legyen belőle. Jól felverjük vajjal és cukorral. Hozzáadjuk a tojást és homogénre keverjük. Hidegre tesszük néhány órára.
Tészta
Felverjük a vajat a cukorral, az aromával és a tojássárgákkal, hogy egy homogén krémet kapjunk. Hozzáadjuk a lisztet, utánna pedig a tejet. 30 percre hűtőbe tesszük.
Egy pite formát kikenünk és kilisztezünk. A tésztát rásimítjuk és erre kenjük a krémet. Szétosztjuk a meggyszemeket és 25-30 percre sütőbe tesszük.
Nagyon finom sütemény, hidegen tálalva egy kehely fagyi mellé.
A meggyes-krémes pite recepet Pica ajánlotta.
0 hozzászólás