Meggyes-rumos rakott piskóta hozzávalók:
8 adaghoz
5 dkg hámozott mandula
5 dkg puha mazsola
1 nagy üveg meggybefőtt
1 csokoládés/kakaós piskótahasáb 40 dkg
1 dl rum
10 dkg cukor
1 tojás
3/4 l tej
1 tasak vaníliás pudingpor
Meggyes-rumos rakott piskóta elkészítése:
A mandulát durvára vágjuk, serpenyőben, zsiradék nélkül megpirítjuk. A mazsolát forró vízzel leöblítjük. A meggybefőttet lecsöpögtetjük, 12 szemet félreteszünk a díszítéshez.
A piskótát 2×2 cm-es kockákra vágjuk, a felét csinos üvegtálba szórjuk. Meglocsoljuk rummal, megszórjuk mandulával, mazsolával és meggyel, majd a maradék piskóta, rum stb. következik.
A vaníliás krémhez habosra keverjük a cukrot és a tojássárgáját, hozzáadjuk a 6 evőkanál hideg tejjel elkevert pudingport. A többi tejet felforraljuk, apránként a tojásos pudingalaphoz keverjük és szelíd tűzön sűrűre főzzük. Csipet sóval kemény habbá verjük a tojásfehérjét, kíméletesen a forró krémhez adjuk és bevonjuk vele a piskótarakottast.
Hagyjuk teljesen kihűlni, legalább 4 órára hidegre tesszük. Tálaláskor a félretett meggyszemekkel és mentalevélkékkel díszítjük. Tejszínhabot kínálhatunk hozzá.
0 hozzászólás