Meggyes tiramisu hozzávalók:

200 g babapiskóta

1 csésze magvalt meggy

200 ml tejszín

200 g mascarpone

2-3 evőkanál porcukor

200 ml kávé

kakaó

Meggyes tiramisu elkészítése:

A meggyet blenderrel pépesítjük. A tejszínt cukorral habosra verjük. A mascarpone-t is krémesre keverjük (helyettesíteni lehet édes túróval, de akkor kell 2-3 kanál tejföl hozzá és zselatin). A meggy pürét összekeverjük a tejszínhabbal és a mascarpone krémmel.

Egy őzgerinc formát béleljünk ki háztartási fóliával, helyezzük el benne az első réteg babapiskótát, kávévalmeglocsoljuk, jön a krém fele, még egy réteg piskóta meglocsolva, majd újból krém. A krémet megbolondíthatjuk egész meggy darabokkal, hogy hűsítőbb legyen. A tiramisu tetejét kakaóval meghíntjük.

 

Tálcára tesszül és a szélét kirakjuk fél babapiskótákkal, a tetejét pedig megszórjuk meggyel és csokival.

meggyes tiramisu receptet Pica ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc