Meggyes tiramisu hozzávalók:
200 g babapiskóta
1 csésze magvalt meggy
200 ml tejszín
200 g mascarpone
2-3 evőkanál porcukor
200 ml kávé
kakaó
Meggyes tiramisu elkészítése:
A meggyet blenderrel pépesítjük. A tejszínt cukorral habosra verjük. A mascarpone-t is krémesre keverjük (helyettesíteni lehet édes túróval, de akkor kell 2-3 kanál tejföl hozzá és zselatin). A meggy pürét összekeverjük a tejszínhabbal és a mascarpone krémmel.
Egy őzgerinc formát béleljünk ki háztartási fóliával, helyezzük el benne az első réteg babapiskótát, kávévalmeglocsoljuk, jön a krém fele, még egy réteg piskóta meglocsolva, majd újból krém. A krémet megbolondíthatjuk egész meggy darabokkal, hogy hűsítőbb legyen. A tiramisu tetejét kakaóval meghíntjük.
Tálcára tesszül és a szélét kirakjuk fél babapiskótákkal, a tetejét pedig megszórjuk meggyel és csokival.
A meggyes tiramisu receptet Pica ajánlotta.
0 hozzászólás