Meggyhabos kalács hozzávalók:
Tészta
4 tojás
8 evőkanál cukor
50 g margarin vagy vaj
vanília aroma
6 evőkanál liszt
1 tasak sütőpor
Töltelék
1 csésze meggy
200 g tejszín
3-4 evőkanál porcukor
3-4 evőkanál cukor
1 kiskanál zselatin
Meggyhabos kalács elkészítése:
Felverjük a tojásfehérjéket a cukorral, hozzáadjuk a sárgákat, az aromát, a hideg-olvaztott margarint és a sütőporral kevert lisztet. Egy sütőpapirral kibélelt őzgerinc formába öntjük és előmelegített sütőbe 20-25 percet sütjük. Hagyjuk kihűlni majd keresztbe kettévágjuk.
A meggyet keverjük össze 2 kanál vízzel és a cukorral. 10 percig forraljuk. A meggyet ezután jól lecsorgatjuk. Blenderrel pépesítjük és hagyjuk teljesen kihűlni. A levet amiben főztük a meggyet, tovább főzzük hogy egy vastagodjon, mert a végén ezzel fogjuk meglocsolni a kalácsot.
A tejszínt porcukorral habbá verjük. A zselatint vízben feloldjuk és gőzfűrdőben megolvasztjuk, majd összekverjük a pürével és a tejszínhabbal. Egy őzgerinc formát kibélelünk háztartási fóliával belehelyezzük az alsó lapot, rá a krémet és betakarjuk a masik lappal, majd hűtőbe tesszük hogy a hab összeáljon.
A kalácsot szeletekre vágjuk és a meggyszósszal tálaljuk.
A meggyhabos kalács receptet Pica ajánlotta.
0 hozzászólás