Meggyhabos kalács hozzávalók:

Tészta

4 tojás

8 evőkanál cukor

50 g margarin vagy vaj

vanília aroma

6 evőkanál liszt

1 tasak sütőpor

Töltelék

1 csésze meggy

200 g tejszín

3-4 evőkanál porcukor

3-4 evőkanál cukor

1 kiskanál zselatin

Meggyhabos kalács elkészítése:

Felverjük a tojásfehérjéket a cukorral, hozzáadjuk a sárgákat, az aromát, a hideg-olvaztott margarint és a sütőporral kevert lisztet. Egy sütőpapirral kibélelt őzgerinc formába öntjük és előmelegített sütőbe 20-25 percet sütjük. Hagyjuk kihűlni majd keresztbe kettévágjuk.

A meggyet keverjük össze 2 kanál vízzel és a cukorral. 10 percig forraljuk. A meggyet ezután jól lecsorgatjuk. Blenderrel pépesítjük és hagyjuk teljesen kihűlni. A levet amiben főztük a meggyet, tovább főzzük hogy egy vastagodjon, mert a végén ezzel fogjuk meglocsolni a kalácsot.

A tejszínt porcukorral habbá verjük. A zselatint vízben feloldjuk és gőzfűrdőben megolvasztjuk, majd összekverjük a pürével és a tejszínhabbal. Egy őzgerinc formát kibélelünk háztartási fóliával belehelyezzük az alsó lapot, rá a krémet és betakarjuk a masik lappal, majd hűtőbe tesszük hogy a hab összeáljon.

A kalácsot szeletekre vágjuk és a meggyszósszal tálaljuk.

A meggyhabos kalács receptet Pica ajánlotta.

 

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc