Merlucius halkrém hozzávalók:

1 kg merlucius halfilé

1 burgonya

2-3 gerezd fokhagyma

1 kicsi csípős paprika

petrezselyemzöld

2 hagyma

2 szelet kenyér

Merlucius halkrém elkészítése:

A halat 5 percre főzésben lévő vízbe rakjuk. Feldaraboljuk a sütnivalókat. A hagymát olajban odatesszük párolni. Hozzáadjuk a burgonyát, a paprikát, olajban megforgatjuk őket. Felöntjük egy kis vízzel és kicsi tűzön főzzük. A végefele hozzáadjuk a petrezselymet is. Ha lefő a víz vigyázzunk hogy nehogy odaégjen. Ezt a keveréket hozzátesszük a halfilékhez, tesszünk még hozzá egy szelet kenyér belet és zúzott fokghagymát. (egy kis liszt vagy zsemlemorzsa is kellhet bele) Mindent konyharobotba rakunk és ledaráljuk. Ez a recept halfasírt készítés közben lett feltalálva, de meglepően finom. Érdemes néha elrontani a halétel recepteket.

Paradicsom vagy paprika szeleken tálaljuk.

A merlucius halkrém receptet nenea Radu ajánlotta.

 

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc