Merlucius halkrém hozzávalók:
1 kg merlucius halfilé
1 burgonya
2-3 gerezd fokhagyma
1 kicsi csípős paprika
petrezselyemzöld
2 hagyma
2 szelet kenyér
Merlucius halkrém elkészítése:
A halat 5 percre főzésben lévő vízbe rakjuk. Feldaraboljuk a sütnivalókat. A hagymát olajban odatesszük párolni. Hozzáadjuk a burgonyát, a paprikát, olajban megforgatjuk őket. Felöntjük egy kis vízzel és kicsi tűzön főzzük. A végefele hozzáadjuk a petrezselymet is. Ha lefő a víz vigyázzunk hogy nehogy odaégjen. Ezt a keveréket hozzátesszük a halfilékhez, tesszünk még hozzá egy szelet kenyér belet és zúzott fokghagymát. (egy kis liszt vagy zsemlemorzsa is kellhet bele) Mindent konyharobotba rakunk és ledaráljuk. Ez a recept halfasírt készítés közben lett feltalálva, de meglepően finom. Érdemes néha elrontani a halétel recepteket.
Paradicsom vagy paprika szeleken tálaljuk.
A merlucius halkrém receptet nenea Radu ajánlotta.
0 hozzászólás