Mézes almalekvár hozzávalók:
4 db 2,5 dl-es üveghez:
1,25 kg alma
6-8 evőkanál citromlé
500 g zselírozó cukor speciál
2 rúd fahéj
5 dkg méz
Mézes almalekvár elkészítése:
A meghámozott almát négyfelé vájuk, magházát kiemeljük. Az almából lemérünk pontosan 1.25 kg-ot és apróra felkockázzuk.
Az almakockákat a citromlével, a cukorral, fahéjjal együtt nemesacél vagy ép zománcú lábasba tesszük, majd magas hőfokon állandó keverés mellett felforraljuk.
Kb. 3 percig gyöngyözve főzzük, végül belevegyítjük a mézet. A lekvárt azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, és légmentesen lezárjuk.
Az üvegeket a tetejükre fordítjuk, majd kb. 5 perc múlva visszafordítjuk, és hagyjuk kihűlni. (Azért kell a tetejére fordítani, mert így a levegő kiszorul, és nem romlik meg a lekvár.)
Szépen díszítve csodás ajándék lehet!
0 hozzászólás