Mézes krémes hozzávalók:

Tészta

5 dkg margarin

40 dkg liszt

1 kávéskanál szódabikarbóna

15 dkg cukor

2 db tojás

2 evőkanál méz

Krém

20 dkg margarin

20 dkg cukor

1 db citrom lereszelt héja és kipréselt leve

3 evőkanál búzadara

3 dl tej

egy kevés baracklekvár

Mézes krémes elkészítése:

A margarint, a tojást, a cukrot és a mézet összekeverjük és gőz fölött felfőzzük.

Amikor langyosra hűlt, összegyúrjuk a liszttel és a szódabikarbónával és négy cipóra osztjuk. A tésztát fél óráig pihentetjük, majd kinyújtjuk és sütőlapon vagy a tepsi lisztezett hátoldalán, egyenként megsütjük (180°C, laponként kb. 15 perc).

Másnap töltjük.

A süteménykrémhez a tejből a búzadarával sűrű tejbegrízt főzünk. A margarint a cukorral, a citrom levével és lereszelt héjával kikeverjük, majd hozzáadjuk a tejbegrízt. A lapot először baracklekvárral vékonyan megkenjük, majd a krémmel megtöltjük a tortalapokat.

A tetejét ízlés szerint díszíthetjük: porcukrot szórhatunk rá vagy bevonhatjuk csokoládémázzal.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 50 perc