Mézes krémes hozzávalók:
Tészta
5 dkg margarin
40 dkg liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
15 dkg cukor
2 db tojás
2 evőkanál méz
Krém
20 dkg margarin
20 dkg cukor
1 db citrom lereszelt héja és kipréselt leve
3 evőkanál búzadara
3 dl tej
egy kevés baracklekvár
Mézes krémes elkészítése:
A margarint, a tojást, a cukrot és a mézet összekeverjük és gőz fölött felfőzzük.
Amikor langyosra hűlt, összegyúrjuk a liszttel és a szódabikarbónával és négy cipóra osztjuk. A tésztát fél óráig pihentetjük, majd kinyújtjuk és sütőlapon vagy a tepsi lisztezett hátoldalán, egyenként megsütjük (180°C, laponként kb. 15 perc).
Másnap töltjük.
A süteménykrémhez a tejből a búzadarával sűrű tejbegrízt főzünk. A margarint a cukorral, a citrom levével és lereszelt héjával kikeverjük, majd hozzáadjuk a tejbegrízt. A lapot először baracklekvárral vékonyan megkenjük, majd a krémmel megtöltjük a tortalapokat.
A tetejét ízlés szerint díszíthetjük: porcukrot szórhatunk rá vagy bevonhatjuk csokoládémázzal.