Mézes-tejszínes yufka hozzávalók:
2 yufka lap
2 tojás
méz
tejszín (kaymak)
csipetnyi só
olívaolaj
Mézes-tejszínes yufka elkészítése:
A yufka lapos aprósüteményekhez tedd a tojást és sót egy tálba, verd jól fel. Kend be egy ecsettel óvatosan (nehogy elszakadjon) az egyik yufka lapot a felvert tojással. Hajtsd be a széleit, hogy négyzetet kapj, majd kend be a felhajtott széleket is. Hajtsd be a felső és az alsó részét, majd kend be ismét. Hajtsd be még egyszer, és kapsz egy szélesebb lapot. Kend be, majd vágd 8 egyenlő részre.
Ismételd meg a folyamatot a másik lappal is. Önts olívaolajt egy serpenyőbe (hogy ellepje az alját).
Miután felforrósodott az olaj, tegyél bele két darab összehajtogatott lapot, és azonnal fedd le. Süsd meg mindkét oldalukat, majd szedd ki egy konyhai papírtörlőre. Miután mindet megsütötted, kend be őket mézzel és tejszínhabbal.
Szórhatsz a tetejükre zúzott diót vagy pisztáciát. Jó étvágyat.
A mézes-tejszínes yufka receptet Pocahontas ajánlotta.
0 hozzászólás