Mini krumplis lángos hozzávalók:

50 dkg burgonya

1 tojás

20 dkg finomliszt

 

A sütéshez:

bőven Vénusz étolaj

 

A tetejére:

2 evők. porcukor

fél kisk. őrölt fahéj

Mini krumplis lángos elkészítése:

A burgonyát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, majd annyi enyhén sós vízben, amennyi ellepi, puhára főzzük. Leszűrjük, villával összetörjük vagy krumplinyomón áttörjük. Megvárjuk, amíg teljesen kihűl, azután a tojással és annyi liszttel, amennyit fölvesz (általában fele annyit, mint a krumpli) inkább kemény, mint lágy tésztát gyúrunk belőle.

Egy széles serpenyőben ujjnyi olajat felforrósítunk. A tésztából lisztezett tenyérrel pingponglabdányi gömböket szaggatunk, egyenként kb. ujjnyi vastag korongokká lapítjuk, majd az olajban oldalanként 2-3 perc alatt megsütjük. Konyhai papírtörlőre szedve lecsöpögtetjük. Kb. 12 darab lesz belőle. Melegen, fahéjas porcukorral meghintve kínáljuk.

Létezik sós változata is: ehhez a krumplit egy kicsit sósabb vízben főzzük meg, így a kis lángosok is sósabbak lesznek. Ételízesítős, fokhagymás tejföllel megkenve tálaljuk.

Mini krumplis lángos egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc